Klachten – Huisartsenpraktijk Hellendaal – s Gravenzande
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Hellendaal
Zandeveltweg 83 2692 AS
s Gravenzande

Klachten

De medewerkers van Hellendaal vinden een goede dienstverlening erg belangrijk. Toch kan het gebeuren dat u over uw behandeling of uw bezoek aan onze praktijk niet tevreden bent. Als dat zo is, willen wij dit graag van u horen. Wanneer u ontevreden bent, stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen.

Waarover kunt u klagen?

U kunt een klacht indienen als u vindt dat u onjuist bent bejegend, onjuist bent geïnformeerd of onjuist bent behandeld. Ook over onvolkomenheden in de organisatie, zoals lange wachttijden of slechte bereikbaarheid, kunt u een klacht indienen.

Bij wie kunt u klacht kwijt?
Een klacht kunt u het beste direct bespreken met de hulpverlener of medewerker over wie u niet tevreden bent. Die zal met u praten en samen met u de onvrede uit de wereld proberen te helpen. Daarnaast kunt u de klacht natuurlijk ook met onze praktijkmanager bespreken, u kunt deze bereiken via praktijkmanager@hellendaal.nl. Deze zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de situatie persoonlijk met u door te nemen

Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van SKGE. De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer 088 0229190.

Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is.

Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de folder vinden in de wachtkamer en op www.skge.nl.