GGD brief voor kwetsbare onder de 60 jaar – Praktijk Hellendaal – s Gravenzande
Header afbeelding
Praktijk Hellendaal
Zandveltweg 83 2692 AS
s Gravenzande

« Terug naar het overzicht

GGD brief voor kwetsbare onder de 60 jaar

Vorige week heeft het kabinet besloten, op advies van de gezondheidsraad, om mensen geboren in 1961 en later niet meer te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Dit heeft een verschuiving van vaccins tot gevolg, maar niet van strategie en prioritering. De vaccinatievolgorde wordt aangehouden. Dit betekent dat de meest kwetsbare mensen nog steeds het eerst worden gevaccineerd, omdat zij het meeste risico lopen.

Alle patiënten die vallen in deze groep ontvangen op korte termijn een brief met uitleg wat u moet doen om een afspraak te maken bij een GGD-vaccinatielocatie. Alleen patiënten die de brief ontvangen kunnen en mogen een afspraak maken. U dient deze afspraak zo spoedig te maken, bij voorkeur vóór maandag 19 april, dan wordt u met voorrang gevaccineerd met een mRNA-vaccin.

De volgende mensen komen in aanmerking voor vaccinatie bij de GGD:

  1. Mobiele Thuiswonende mensen met het syndroom van Down (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. Zij kunnen vanaf nu een afspraak maken bij het GGD callcenter.
  2. Mobiele Thuiswonende mensen met morbide obesitas (BMI >40) (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. Zij kunnen vanaf nu een afspraak maken bij het GGD callcenter.
Niet-mobiele mensen behorend tot de medische hoog-risicogroep, die een brief hebben ontvangen en niet naar een GGD-vaccinatielocatie kunnen komen, kunnen door Thuisvaccinatie worden gevaccineerd. Neem hiervoor telefonisch contact op met de praktijk 0174-445500
Publicatiedatum: 01-06-2021